בסמינר מקוון זה נציג את המידע העדכני ביותר במחקר על דיקור סיני וצמחים, בהקשר האונקולוגי וכיצד יש ליישם שיטות אלה במרפאה.
לתחום הדיקור האונקולוגי יש בסיס ראיות רב המתפרסם בכתבי עת רפואיים מובילים, אך עם זאת לא משמש תמיד לטובת קידום התחום של הרפואה הסינית.
הכרה בראיות אלה תעזור לך לתקשר טוב יותר עם הצוות הרפואי המערבי, ולהיות מסוגל לתת הסברים למטופלים לגבי היתרונות של דיקור סיני בטיפול בסרטן. חלק מהראיות הללו ניתנות להפצה ושילוב בפרקטיקה הקלינית היומיומית.
סמינר מקוון זה יסקור עדויות לטיפול בתלונות שכיחות כמו נוירופתיה כתוצאה מכימותרפיה, יובש בפה ותופעת לוואי אחרות כתוצאה מקרינה ועוד. כמו כן יסקרו צמחי מרפא רלוונטים והמחקרים אודותיהם.
נעסוק קצת במערכת החיסון, שרלוונטית מאד בימים אלו ותמיד עבור מטופלים אונקולוגיים
בנוסף, יהיה הסבר על המבנה והיתרונות של תוכנית ההסמכה המלאה של תעודה בינלאומית לדיקור אונקולוגי (מידע נוסף יפורסם בקרוב)
יאיר מימון OMD PhD AC דר׳ לרפואה סינית
מחלוצי הרפואה המשלימה והסינית בארץ, נשיא האגודה לרפואה סינית באירופה ETCMA ,מיסד מרכז "רפואות" המרכז לרפואה משולבת ברמת אביב. יסד וניהל את המרכז למחקר ברפואה משולבת , מרכז טל במכון האונקולוגי מרכז רפואי שיבא, תל השומר, במסגרתו ערך מחקרים פורצי דרך בתחום הסרטן ומערכת החיסון. יו"ר הקונגרס הבינלאומי לרפואה סינית ICCM.
דר' מימון הנו מהחוקרים הבולטים ברפואה משלימה ופרסם מחקרים רבים בנושאי דיקור וצמחי מרפא, ביניהם מחקרים בולטים בתחום השפעת צמחי מרפא בסרטן ובסרטן השד, מחקר שזכה לתמיכת האגודה למלחמה בסרטן. מרצה מוביל בכנסים מקצועיים בעולם מלמד בבתי ספר באירופה, הוא מרצה מבוקש וההרצאות שלו מעוררות השראה על ציבור גדול של מטפלים.
תגובה אחת
הי יאיר
תודה רבה על ההרצאה מאוד מעניינת. יש לי כמה שאלות:
1. דיברת על הקשר של sea bone marrow עם Chong, gb 39. אני לא הבנתי כל כך את הקשר. ים bone marrow – gv 16, 17, 20. והוא קשור ל du, yang tsao mai. אם מדובר בים דם, אז זה באמת קשור ל chong, אבל גם ל bl 11, st 37, 39. נקודה gb 39 שם לא מופיעה.
2. אתה מדבר על נגיעה ל chong – cv 6, st 30. אתה עושה את זה בלי לפתוח chong – sp 4 – p 6?
תודה רבה מראש. ובריאות לכולנו.