סלט גריסים אביבי ומשגע לכבוד הכבד הלח והשמן

forest-1359658-1280x960

סלט גריסים עם הפתעות

 הגריסים הם טרום נבוטים ומייבשים לחות וליחה מהכבד, שהוא האיבר של האביב

הבישול הוא קצר ועם כורכום

הירקות ירוקים ומניעים את הכבד

והלימון הוא חמוץ, ומניע גם כן.

לעבודה:

מתחילים בלטפל בגריסים

שוטפים ומשרים 250 גרם ל-6-8 שעות

לאחר השריה מסננים את המים ומבשלים את הגריסים כמו פסטה, 10-15 דקות , בסיר עם מים רותחים, חצי כפית כורכום ומעט מלח (מוכן כשהגריסים נגיסים). מסננים ומצננים (:

 עכשיו לירוקים 

חצי צרור קייל או חסה - חתוך לרצועות

שורש סלרי - חתוך לקוביות

קולרבי - חתוך לקוביות

מאדים את הירוקים 5 דקות בסיר או מחבת עם מכסה, על מים ומעט כורכום ללא שמן.

מערבבים את המרכיבים בקערה וחותכים 2-3 גבעולי סלרי ושומר אחד לקוביות קטנות, מוסיפים חצי צרור של שמיר וכמה גבעולים קצוצים של בצל ירוק.

לתיבול: 2 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם, מלח הימלאיה ופלפל לפי הטעם.

חן וינשטיין מטפלת בתזונה לפי עקרונות הרפואה הסינית והמקרוביוטיקה

אפשר ורצוי למצוא אותה בפייסבוק

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.

%d בלוגרים אהבו את זה: